Industrielektrikerlærling

– sæt strøm til maskineriet

​Adgangskrav:  Grundforløbet Strøm, Styring og IT fra en teknisk skole (ca. 6 måneders studier) og områdefag til Elektriker.
Elevtid: 4 år
Skoleophold:  Ca. 37 uger – fordelt over elevtiden
Eksamen:   Svendeprøve
Arbejdssted:  Kalundborg

Hvem er du?

Du er interesseret i teknik og it og vil gerne arbejde i en stor virksomhed som industrielektriker. Du har initiativ, er selvstændig, ansvarlig og har lyst til teamwork.

Hvad laver en industrielektriker?

Dagligdagen går med at tilse maskiner, motorer, lysinstallationer og meget mere for at sikre, at det hele fungerer, som det skal. Arbejdet er afvekslende. Du kommer både til at beskæftige dig med vedligeholdelsesarbejde og mindre projekter samt ombygning af maskiner og eltavler. Når for eksempel en motor skal skiftes, kan det være alt lige fra en lille motor på en halv kilowatt til en, der er på størrelse med en bil. Der spiller industrielektrikeren en vigtig rolle.

Hvordan er uddannelsen?

Uddannelsen indeholder fag som automatik og styringsteknik, teknisk databehandling, elteknik, måleteknik, regulering, kalibrering og plc-styringer. Skolearbejdet og selve uddannelsen stiller store krav til den matematiske side af hjernen. Intet i faget er tilfældigt; der er en formel for alt. Sådan bliver sikkerheden også i top. Og man bliver stille og roligt guidet gennem stoffet. I virksomhedspraktikken bliver du trænet i de teknikker, du har lært på skolen. Og du bliver delvist forberedt og oplært inden de enkelte skoleophold. Du kommer også i praktik hos for eksempel en ekstern installatør og på et elektroværksted, og du bliver sendt rundt til vores forskellige afdelinger.

Novozymes har mange elever, så dit netværk bliver stort. Du vil mødes med andre elever til sociale aktiviteter.

Hvad er dine fremtidsmuligheder?

Produktionen i store firmaer er i høj grad baseret på automatik. Derfor vil der altid være brug for industrielektrikere, der kan sikre, at maskinerne fungerer optimalt. Så en uddannelse som industrielektriker er bestemt et godt og fremtidssikret valg.