Ændringer i Novozymes' direktion pr. 1. oktober 2007

Novozymes meddeler, at bestyrelsen har udnævnt to nye koncerndirektører til Novozymes´ direktion: Thomas Nagy og Thomas Videbæk. Arne Schmidt fratræder pr. 1. oktober efter 37 år i Novo Nordisk og Novozymes.

Desuden sker der en række strukturændringer i direktionen og organisationen.

Pr. 1. oktober 2007 vil følgende ændringer træde i kraft i direktionen i Novozymes:

Arne Schmidt, 62 år, fratræder sin stilling som Executive Vice President med ansvar for Udvikling, Produktion og Kvalitet efter 37 succesrige år i Novo Nordisk og Novozymes. Arne Schmidt fratræder som følge af pensionsalderen for koncerndirektører i henhold til hans direktørkontrakt, men fortsætter som konsulent for Novozymes.

Ledelsen har samtidig valgt at gennemføre en række ændringer i Novozymes' direktion med henblik på:

  • At styrke direktionens fokus på den langsigtede strategi for vækst
  • At skabe en effektiv forretningsenhed, der sikrer fremdrift i enzymforretningen
  • At sikre klart fokus på forretningsudvikling i nye områder uden for enzymforretningen
  • At sikre en stærk, global positionering for vækst

Direktionen vil herefter bestå af:

Steen Riisgaard, 56 år, President & CEO

Per Falholt, 48 år, Executive Vice President for Forskning & Udvikling

Benny Dalgaard Loft, 42 år, Executive Vice President for Økonomi, IT, Investor Relations og Jura

Peder Holk Nielsen, 51 år, nuværende Executive Vice President, Salg & Marketing bliver fremtidig Executive Vice President for Enzymes Business med ansvar for Salg, Marketing, Udvikling, Produktion og Kvalitet for enzymforretningen.

Thomas Videbæk, 46 år, bliver udnævnt til Executive Vice President for BioBusiness med ansvar for forretningsopbygning uden for enzymområdet, herunder de tre eksisterende forretninger: Mikroorganismer, Biopolymerer og Biofarmaceutiske ingredienser. Thomas Videbæk kommer fra en stilling som Vice President med ansvar for globalt enzymsalg. Thomas Videbæk er uddannet civilingeniør og PhD i Biokemi & Ernæring. Thomas Videbæk har arbejdet 19 år i Novo Nordisk og Novozymes, først som forskningskemiker og siden inden for salg, marketing og logistik, og har været udstationeret i flere datterselskaber.

Thomas Nagy, 44 år, bliver udnævnt til Executive Vice President med ansvar for Stakeholder Relations, der bl.a. dækker Personale & Organisation, Kommunikation og External Affairs. Thomas Nagy, der har arbejdet i Novo Nordisk og Novozymes i 21 år, kommer senest fra en stilling som Site President for Novozymes North America. Thomas Nagy er uddannet kemiingeniør og har haft en række stillinger inden for produktion, optimering, indkøb og miljø og har været udstationeret i flere datterselskaber.