Novozymes fremsætter købstilbud på Philom Bios Inc., Canada

Novozymes Biologicals Holding A/S, et datterselskab af Novozymes A/S (“Novozymes”), har i dag underskrevet en betinget overtagelsesaftale med Philom Bios Inc. (“Philom Bios”), hvorved Novozymes tilbyder Philom Bios’ aktionærer CAD 6,50 kontant pr. aktie.

Dette repræsenterer en total værdi på CAD 25,6 mio. (DKK 138 mio.¹)på kontant og gældfri basis på ca. 2,0 gange realiseret salg for 2005/06. Tilbuddet inkluderer alle udestående aktieoptioner. På nuværende tidspunkt har Novozymes ingen aktieposter i Philom Bios.

Philom Bios’ bestyrelse anbefaler enstemmigt aktionærerne at acceptere tilbuddet, der er underlagt visse betingelser, som sædvanligvis findes i forbindelse med denne type transaktioner. Aktionærer, repræsenterende over 70% af de udestående aktier i Philom Bios, har afgivet uigenkaldeligt tilsagn om at acceptere tilbuddet og tilbyde deres aktier til Novozymes.

Philom Bios blev grundlagt i 1980 og har base i Saskatoon, Canada. Virksomheden udvikler, fremstiller og sælger proprietære mikrobielle inokulanter til landbrugsindustrien. Philom Bios’ mikrobielle produkter stimulerer afgrødevæksten ved at forbedre optagelsen af nitrogen og fosfor på en biologisk og bæredygtig vis. Virksomheden har 75 ansatte og en omsætning på CAD 12,4 mio. (66,8 mio. kr. (Valutakurs: 1 CAD = 5,39 DKK, den 29. okt. 2007)) for året, der sluttede den 30. september 2006. Virksomheden har været profitabel de seneste 10 år. Philom Bios er aktieudsteder i Provinsen Saskatchewan, men er ikke børsnoteret.

Strategisk rationale og synergier

En succesfuld overtagelse af Philom Bios vil understøtte Novozymes’ fremtidige aktiviteter inden for det voksende marked for biologisk landbrug. Desuden er der også et godt strategisk match, da begge virksomheder har kompetencer inden for mikrobiel fermentering.

Betingelser og yderligere vilkår til tilbuddet

Transaktionen er betinget af, at mindst 67% af Philom Bios’ udestående aktier kan opkøbes i forbindelse med købstilbuddet. Novozymes har på forhånd sikret 70% af aktierne. Transaktionen forventes afsluttet i december 2007.

Finansiel påvirkning af Novozymes’ resultat

En succesfuld overtagelse af Philom Bios forventes at have uvæsentlig betydning for Novozymes’ salg og EBIT i 2007. Overtagelsen vil understøtte den langsigtede forventning om 10% salgsvækst inden for Novozymes’ forretningsområde Mikroorganismer. Overskudsgraden forventes at være på niveau med de langsigtede finansielle mål inden for de næste par år. På kort sigt vil resultatet blive påvirket af transaktionsomkostningerne.

Novozymes vil finansiere transaktionen via eksisterende finansielle ressourcer til rådighed for virksomheden.