Novozymes og Raízen indleder samarbejde om cellulosebaseret ethanol

Novozymes offentliggør i dag indgåelsen af en samarbejdsaftale med Brasiliens største forarbejder af sukkerrør, Raízen Energia S/A.

Som led i samarbejdsaftalen vil Novozymes levere enzymteknologi til Raízens første fabrik til produktion af cellulosebaseret ethanol i kommerciel skala i Brasilien. Fabrikken, som forventes at være operationel i slutningen af 2014, vil blive opført i umiddelbar tilknytning til Raízens Costa Pinto-sukkermølle i staten São Paulo. Fabrikken vil have en årlig kapacitet på 40 mio. liter ethanol produceret af sukkerrørsbagasse og -strå. Samarbejdsaftalen omfatter derudover, at Novozymes vil levere enzymer til Raízen’s anden cellulosebaserede ethanolfabrik, såfremt Raízen måtte opføre denne efterfølgende fabrik.

For at støtte Raízen i bestræbelserne på at fremme cellulosebaseret ethanol vil Novozymes udvikle enzymteknologi, der er specielt optimeret til Raízens proces. Derudover har Novozymes planer om at opføre en ny enzymfabrik i Brasilien. Detaljerne vedrørende størrelse, placering og investeringsbudget for denne enzymfabrik er endnu ikke fastlagt og vil afhænge af niveauet for den estimerede efterspørgsel efter enzymteknologi i Brasilien.

“Denne første fabrik, som vil blive etableret af en af verdens største producenter af sukkerrørsbaseret ethanol, er et væsentligt skridt på vejen til kommercialisering af cellulosebaseret ethanol i Brasilien. Vi ser frem til at arbejde sammen med Raízen og til at muliggøre denne spændende udvikling for Brasilien med vores bidrag af verdensførende enzymteknologi,” siger Novozymes' koncerndirektør for forretningsudvikling, Thomas Videbæk.
Aftalen har ingen effekt på Novozymes’ forventninger til de finansielle resultater for 2013.
Om Raízen
Raízen er verdens største forarbejder af sukkerrør og en af Brasiliens førende sukker- og ethanolproducenter. Raízen blev grundlagt i 2011 som et joint venture mellem den globale oliegigant Royal Dutch Shell plc og det brasilianske energi- og infrastrukturkomglomerat Cosan. Virksomheden producerer årligt 2 mia. liter ethanol på basis af sukkerrør fra 24 sukkerrørsmøller i Brasilien. Læs mere på www.raizen.com.br/en. 
Kontaktpersoner:
Presse og medier:
Investor Relations:
René Tronborg (Europa)
Tlf. (mobil): +45 3077 2274
 
Henrique Pellini (Brasilien)
Tlf. (mobil):
+55 41 9288 0282
 
Paige Donnelly (USA)
Tlf. (mobil):
+1 919 218 4501
Thomas Bomhoff
Mobil:  +45 3077 1226
 
Klaus Lykke Sindahl
Mobil: +45 5363 0134
 
Martin Riise (USA)
Tlf. (mobil): +1 919 649 2565