Novozymes og M&G Chemicals i samarbejde om biomassebaseret plastik i Kina

Med henvisning til dagens meddelelse fra M&G Chemicals offentliggør Novozymes i dag, at Novozymes skal levere enzymteknologi til verdens første bioraffinaderi til fremstilling af biomassebaseret glykol.

Bioraffinaderiet, der opføres af M&G Chemicals, vil ligge i Anhui-provinsen, tæt ved Fuyang i det østlige Kina, og vil have kapacitet til at omdanne 1 mio. tons biomasse årligt, svarende til en kapacitet, der er 4 gange så stor, som kapaciteten på Beta Renewables’ anlæg til biomassekonvertering i Crescentino, Italien. Opførelsen af bioraffinaderiet forudsætter endelig finansiering, og bioraffinaderiet planlægges at påbegynde driften i 2015.

Bioraffinaderiet forventes opført i et joint venture mellem M&G Chemicals og det kinesiske selskab Guozhen Group Co., som årligt vil levere 1 mio. tons biomasse i form af hvedehalm samt majsblade og ‑stængler. Bioraffinaderiet skal fremstille monoethylenglykol (MEG). MEG anvendes primært til fremstilling af polyesterfibre samt som en af to hovedbestanddele i polyethylenterephthalat (PET). PET er en af de vigtigste bestanddele i plastikemballage såsom plastikvandflasker. Ligninbiproduktet vil blive anvendt til at drive et elektricitetsværk med en kapacitet på 45 MW, som opføres i forbindelse med bioraffinaderiet.
"M&G Chemicals tager i dag et vigtigt skridt frem mod et biobaseret samfund, hvor biomasse anvendes til fremstilling af produkter som brændstoffer, kemikalier og plastik. Vi glæder os utrolig meget til at bidrage til at realisere M&G Chemicals' vision om at producere bioplastik på kommerciel skala og ser frem til det lange samarbejde," siger Thomas Videbæk, koncerndirektør og ansvarlig for Business Development i Novozymes.
Bioraffinaderiet vil anvende Beta Renewables' PROESA-teknologi, og Novozymes vil være eksklusiv leverandør af enzymteknologi til biomasseomdannelsen i 15 år. Novozymes’ omsætning fra bioraffinaderiet, som svarer til 4 Beta Renewables anlæg i normal størrelse, er indeholdt i de udmeldte forventninger i forbindelse med indgåelsen af det strategiske partnerskab med Beta Renewables i oktober, 2012. Ved indgåelsen af aftalen i oktober, 2012 forventede Novozymes, at Beta Renewables i perioden op til 2017 ville kunne kontrahere 15-25 fabrikker til biomasseomdannelse. Omsætningspotentialet for Novozymes fra disse 15-25 fabrikker ville kunne udgøre op til 1 mia. kr årligt.
For at støtte M&G Chemicals’ vision, vil Novozymes yde finansiel support til M&G Chemicals med 35 mio. US dollar. De nøjagtige detaljer i denne forbindelse er endnu ikke fastsat. Novozymes forventer på nuværende tidspunkt ikke at udvide sin enzymproduktionskapacitet for at kunne forsyne det nye bioraffinaderi.
Aftalen forventes ikke at have indflydelse på Novozymes' finansielle forventninger til 2013.
 
Om M&G Chemicals
M&G Chemicals er med sin 60-årige historie en af verdens største producenter af PET til emballageapplikationer, og virksomhedens teknologi er førende på polyestermarkedet. En af de to vigtigste råvarer ved fremstilling af PET er baseret på fossile brændstoffer, og det er M&G Chemicals' ambition delvist at erstatte denne variant med et biomassebaseret alternativ. M&G Chemicals er et affilieret selskab med Mossi & Ghisolfi Group og Beta Renewables.

Kontaktpersoner

Investor Relations:
 
 
Thomas Bomhoff (DK)
+45 3077 1226
Klaus Sindahl (DK)
+45 5363 0134
Martin Riise (USA)
+1 919 649 2565
Presse og medier:
 
 
Rene Tronborg (DK)
+45 3077 2274
Frederik Bjørndal (Europa)
+45 3077 0236
Paige Donnelly (USA)
+1 919 218 4501
Meng Lian (Kina)
+86 136 9923 1164
Henrique Pellini (Brasilien)
+55 41 9288 0282
Poonam Kapila (Indien)
+91 991 082 2339