Ændringer i organisationsstruktur og direktion

Novozymes opretter 3 divisioner: Household Care & Technical Industries, Agriculture & Bioenergy samt Food & Beverages. Formålet er at styrke Novozymes’ evne til at levere mere innovation til kunderne, hurtigere og med større kommerciel effekt.

Derudover ønsker Novozymes at styrke sin teknologiske og markedsmæssige førerposition gennem oprettelsen af en central Research, Innovation & Supply-organisation (Forskning, innovation og produktion), der vil dække hele værdikæden fra de tidlige stadier af forskningen til levering af løsninger i kommerciel skala.
 
Til at lede de tre divisioner har Novozymes udpeget tidligere salgsdirektør Tina Sejersgård Fanø som koncerndirektør for Agriculture & Bioenergy, tidligere salgsdirektør Anders Lund som koncerndirektør for Household Care & Technical Industries, og tidligere koncerndirektør for Business Operations Andrew Fordyce som koncerndirektør for Food & Beverages. 
 

De tre divisioner vil blive understøttet af én central Research, Innovation & Supply-organisation under ledelse af koncerndirektør og COO Thomas Videbæk og af Corporate Functions under ledelse af koncerndirektør og CFO Benny D. Loft. Peder Holk Nielsen fortsætter som adm. direktør. Som følge af organisationsændringerne vil Per Falholt, koncerndirektør med ansvar for forskning & udvikling, træde ud af direktionen. Per Falholt vil fortsætte i Novozymes som konsulent med fokus på teknologiudvikling med reference til koncerndirektør og COO Thomas Videbæk. Thomas Nagy, koncerndirektør med ansvar for Supply Operations, vil som følge af ændringerne forlade Novozymes.

pdf16Læs hele meddelelsen i pdf