En forbedret licensaftale med HGS giver det nødvendige grundlag for, at Novozymes Biopharma kan udnytte albuminfusionsteknologien albufuse® kommercielt i henhold til selskabets forretningsstrategi. albufuse® er betegnelsen for den molekylære fusion mellem albumin og proteinbaserede lægemiddelkandidater, som resulterer i væsentligt forlænget virkningstid i kroppen og øget biologisk tilgængelighed. Teknologien kan give patienterne store fordele i form af for eksempel mindre hyppig dosering og færre bivirkninger af injektioner.

Få mere ud af mindre
Med den forbedrede licensaftale i stand kan HGS og Novozymes nu gøre deres samarbejde endnu bedre.

“Novozymes’ samarbejde med HGS er et rigtig godt eksempel på, hvordan Novozymes hjælper en industri til at få mere ud af mindre ved hjælp af avanceret bioteknologi," siger Thomas Videbæk, koncerndirektør for Novozymes BioBusiness.

“Novozymes’ styrke ligger i, at vi gør lægemiddelindustrien i stand til løbende at forbedre dens processer, produktivitet og produkter. Det gør Novozymes til en ideel partner for industrien, og sammen med HGS kan vi fortsætte udviklingen af albufuse®-teknologien.”