Danish Fashion Institute har tilsluttet sig ”I do 30”-kampagnen, som Novozymes lancerede i juli i år. Kampagnen går ud på at få folk til at skrue ned for temperaturen på deres vaskemaskine og derved reducere deres CO2-udledning, uden at det går ud over tøjets renhed.

”Ved at opfordre modeskaberne til at tænke mere bæredygtigt og med så enkel en handling i vores dagligdag som at skrue ned for vasketemperaturen kan vi alle sammen bidrage til at bekæmpe klimaforandringerne og samtidig passe bedre på vores dyrebare tøj. Derfor har vi valgt at støtte 'I do 30', og jeg håber, at mange af de modefolk, der deltager i modeugen, vil følge trop,” siger Eva Kruse, direktør for Danish Fashion Institute.

Gør kloden lige så ren som dit tøj

Topnavne fra den danske modeverden, medier og politk har allerede meldt sig under fanerne, herunder designerne Mads Nørgaard, Susanne Rützou og Naja Munthe, modeekspert Uffe Buchard, tv-værtinde Andrea Rudolph, sangerinde Pernille Rosendahl og borgmester Klaus Bondam.

Tilmeld dig ”I do 30”, og spred det gode budskab

Under kampagnen bliver det antal mennesker, der tilmelder sig via facebook eller på www.ido30.org, talt sammen, og tallet vil blive præsenteret for de politiske beslutningstagere på COP15-klimakonferencen i december. “I do 30” handler om at sende et klart budskab om, at vi ønsker en renene klode, vi ønsker miljøvenlige produkter, og vi er parate til at gennemføre det!

Hjælp med til at bekæmpe klimaforandringerne

“'I do 30' går ud på at vaske ved lav temperatur, men kampagnen handler om væsentligt mere end det. Den skaber nemlig opmærksomhed om, at der allerede eksisterer en lang række teknologier, der kan bringes i anvendelse her og nu for at bekæmpe klimaforandringerne. Med 'I do 30' opfordrer vi forbrugerne til at tilkendegive, at de er parate til at træffe miljøvenlige valg i deres dagligdag," siger Novozymes' administrerende direktør, Steen Riisgaard.

Europa alene kan spare 12 mio. tons CO2

Ved at vaske ved 30°C i stedet for 40 eller 60°C kan de europæiske husholdninger spare 12 mio. tons CO2 om året, svarende til udledningen fra 3 mio. biler. Og så kan de oven i købet spare på elregningen!

Pressekontakter:

Novozymes A/S:                                    

Annegrethe Jakobsen

Tlf (direkte): +45 4446 3050

Tlf. (mobil): +45 3077 3050

agmj@novozymes.com

Danish Fashion Institute

Anne Christine Persson

Tlf. (direkte): +45 3318 6566

Tlf. (mobil) +45 2177 6768

anne@copenhagenfashionweek.com