(Se vores generelle persondatapolitik på engelsk her). 

Generel information

Denne persondatapolitik gælder for behandling af persondata vedrørende personer, der ansøger om job i Novozymes. Den gælder også for personer, der ansøger om optagelse i Novozymes’ programmer og lignende, hvis der refereres til denne politik.

Novozymes (”vi”, eller ”vores”) er forpligtet til at beskytte fortroligheden af den information, som vi modtager fra dig i løbet af en rekrutteringsproces. 

Det specifikke Novozymes’ selskab, som du søger om ansættelse i, er ansvarlig for behandlingen af dine personlige oplysninger. Du kan finde kontaktoplysninger vedrørende Novozymes’ selskaber her.

Novozymes A/S i Danmark er ansvarlig for administrationen af Novozymes’ globale rekrutteringssystem.

Nedenfor kan du finde mere information om, hvordan vi behandler dine personlige oplysninger, når du giver dit samtykke. Du kan også læse mere om dine rettigheder under gældende persondatalovgivning. Bemærk, at det kan variere, afhængig af, i hvilken region / hvilket land, du ansøger om job.

Vi beder dig om at læse denne persondatapolitik grundigt. Det er frivilligt, om du ønsker at samtykke til vores behandling af dine personlige oplysninger, men hvis du ikke gør det, kan vi ikke behandle din jobansøgning.

Formål

Når du indsender din jobansøgning til Novozymes, opbevarer og behandler vi oplysninger om dig for at administrere og behandle din ansøgning og for at vurdere, om du er et godt match.  

Personoplysninger

Novozymes behandler potentielt følgende kategorier af oplysninger om dig:

  • Identifikationsoplysninger, så som navn, nationalitet mv.
  • Kontaktoplysninger, så som privatadresse, telefonnummer og e-mailadresse
  • Personlige oplysninger, som du har indsendt i din ansøgning og vedlagt dokumentation
  • CV, inklusive oplysninger om kompetencer, kvalifikationer, erhvervserfaring, og uddannelsesmæssig baggrund
  • Personlighedstest. For visse stillinger, anmoder Novozymes om, at ansøgere gennemgår en personlighedstest for at forbedre grundlaget for at kunne vurdere, om ansøgeren passer til den relevante stilling og Novozymes
  • Information fra baggrundstjek, hvis det er relevant for den stilling, du søger. Se mere nedenfor under ”Baggrundstjek”
  • Kørekort eller andre tilladelse eller certificeringer, hvis relevant for den stilling, du søger
  • Specifikke personlige oplysninger, som måtte være krævet af gældende lovgivning i det relevante land, fx under anti-diskriminationslovgivning.

Undlad venligst at inkludere oplysninger om race, etnisk oprindelse, religiøs, filosofisk eller politisk overbevisning, seksuel observans eller fagforeningstilhørsforhold i din ansøgning og tilhørende dokumentation, og undlad venligst at indsende dit CPR-nummer.

Baggrundstjek

For specifikke betroede stillinger og baseret på dit samtykke, gennemfører Novozymes et sikkerhedsbaggrundstjek i forbindelse med din ansættelse. Dette baggrundstjek dækker identitet, referencer, CV, akademiske og arbejdsmæssige kvalifikationer og straffeattest. Du vil blive bedt om et specifikt samtykke førend baggrundstjekket foretages.

Sikkerhed og fortrolighed

Dine oplysninger bliver behandlet fortroligt og bliver opbevaret i sikre systemer. Personoplysningerne i rekrutteringssystemet ligger på en eksternt hostet database i EU.
Vi anbefaler, at du anvender en sikker adgangskode til at beskytte dine oplysninger/din profil. 

Overførsel af data til andre

I det omfang det er relevant for at behandle din ansøgning og mulige ansættelse, kan dine oplysninger blive brugt, indsamlet, opbevaret og gjort tilgængelige uden for dit bopælsland til medarbejdere i det ansættende selskab, i Novozymes A/S, Danmark, og dets datterskaber, som er regionalt ansvarlige for eller involveret i rekrutteringsprocessen, eller Novozymes datterselskab i Indien, som understøtter håndteringen af ansøgninger. 

Derudover kan dine personlige oplysninger blive overført til tredjeparter, fx rekrutteringsbureauer og IT systemleverandører, fx IBM, som agerer som databehandlere i forbindelse med Novozymes’ rekrutteringsprocesser. Alle overførsler er underlagt aftaler, som sikrer beskyttelse af dine persondatarettigheder.

Dine rettigheder

Du kan altid logge på din konto og se, hvilke oplysninger, der er registreret om dig i vores rekrutteringssystem.

Du kan altid rette eller opdatere din kandidatprofil.

Du kan altid vælge at trække din ansøgning til et specifikt job tilbage. Det kan du gøre elektronisk frem til interviewfasen af rekrutteringsprocessen, herefter henvises til rekrutteringsagenten hos Novozymes.

Du har ret til at få adgang til de personoplysninger, vi har om registreret om dig, og til at bede om, at vi sletter dem. Skriv venligst til e-mailadressen angivet nedenfor under “Kontakt” og præciser, hvad din anmodning går ud på.

Opbevaring af dine personoplysninger

Dine personlige oplysninger vil blive gemt i en periode efter rekrutteringsprocessen er afsluttet med det formål 1) eventuelt at matche dig med andre relevante stillingsopslag og 2) sikre dokumentation for en god og lovmedholdelig rekrutteringsproces. Perioden varierer afhængig af det land/den region, hvor du har ansøgt om ansættelse.

Hvis du bliver ansat, vil din ansøgning og relevant dokumentation bliver arkiveret i overensstemmelse med Novozymes regler om opbevaring af personalemapper.

Specifikt i relation til ansættelser i Danmark

Personoplysninger om dig som ansøger opbevares i 6 måneder. Du kan naturligvis bede om, at de slettes tidligere. 

Specifikt i relation til ansættelser i USA

Personoplysninger om dig som ansøger opbevares i 3 år med henblik på eventuelt at kunne matche dig til andre relevante stillingsopslag, med mindre du frabeder dig dette, og for at overholde gældende love og regler, herunder fx. EEOC og regler for offentlige tilskudsordninger.

Specifikt i relation til ansættelser i andre lande

Personoplysninger om dig som ansøger opbevares i 12 måneder, med mindre lokal lovgivning bestemmer andet. For mere information er du meget velkommen til at kontakte os (se nedenfor). Du kan naturligvis bede om, at de slettes tidligere. 

Kontakt

Hvis du har nogen spørgsmål vedrørende denne persondatapolitik eller anmodninger i forhold til dine personoplysninger, er du velkommen til at kontakt os.